طريقة عمل صينية الجلاش باللحمة المفرومة
... صينية الجلاش (لكلاج) باللحمة المفرومة ..
جربوها وادعولي طعمها اكتر من روووووووعة وحتعجبكوا اوي
المقادير
لفة جلاش فاخر ..
نصف كيلو لحم عصاج
اصبع ذبدة مذاب
2 كوب حليب دافئ
2 بيضة
ملح وفلفل اسود
الطريقة
الأول نعضج اللحمة مع بصلة مقلية بالزيت وفلفل رومي مقطع وفلفل اسود وملح
ونحضر صينية ويفضل تكون مربعة وندهنها بالذبدة بعد ذلك ناخد ورقة جلاش بنطبقها اتنين ونحطها في الصينية تبقى كأها طبقتين وندهنها بالذبدة ... ثم ورقة تانية ونطبقها اتنين ونحطها في الصينية وندهنها بالذبدة ،، نضع حوالي اربع ورقات جلاش مطبقين (اثنين) وندهنها بالذبدة
بعد ذلك نحط عصاج اللحم ونفرشة ع الجلاش ماعدا الأطراف
بعدين نحط طبقة تاني جلاش وندهنها بالذبدة وهكذا تقريبا 5 طبقات واخري شي ندهن الوش بالذبدة كمان ... ونقطعة بالسكين لمربعات او مثلثات زي ما يعجبك